Продукти: (за 4 порции)
· 250 г юфка
· 1 л прясно мляко
· 4 яйца
· 3 с.л. грис
· 1 ч.ч. захар
· 3 с.л. разтопено краве масло
· пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката във вряща леко подсолена вода и я отцеждаме. Разстиламе я в намаслена тавичка и я запичаме до леко порозовяване.
Разбиваме с миксер яйцата на пяна, смесваме ги с маслото, гриса и млякото и заливаме юфката. Печем в силна фурна до равномерно поруменяване и пълно поемане на течността.
Нарязваме пудинга щом изстине и го наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...