Продукти:
• 4 кг червени пиперки
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 2 кг червени домати
• 1 връзка целина
• 3 глави чесън
• 2 ч.ч. оцет
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. захар
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чорбаджийските чушки и изрязваме дръжките им. Изпичаме червените пиперките, обелваме ги и почистваме от семките. Поотделно режем пиперките и обелените домати на дребни парченца. Обелваме внимателно всяка скилидка от чесъна.
В дълбок съд разбъркваме оцета, олиото, солта и захарта, а после ги кипваме. Пускаме чорбаджийските чушки, а след като поврят 5 минути, добавяме печените пиперки. Накрая слагаме и доматите. Оставяме сместа да ври още 10 минути.
Сваляме от огъня и поръсваме с наситнената целина и чесън на скилидки. Изчакваме да изстине, след което насипваме апетитката в буркани и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....