Кулинарни рецепти » Дунавска салата

 Дунавска салата

Продукти:

• 4.5 кг червена “Капия”
• 2 кг зелени доматчета
• 1.5 кг запарени моркови
• 700 г лук
• 200 г сол

За всеки буркан от 800 мл:

• 60-70 мл оцет
• 50 мл олио
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 парче дафинов лист

Начин на приготвяне:

Измитите и изчистени от семките чушки нарязваме на ивички с дължина 1.5 см. Зелените домати нарязваме на шайбички с дебелина 0.5 см. Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и ги попарваме с вряла вода за 5-6 мин. Отцеждаме ги и ги обливаме със студена. Лука нарязваме на филийки.

Смесваме зеленчуците и ги посоляваме. Объркваме ги хубаво, насипваме ги в буркани, на чието дъно сме сложили изброените продукти, затваряме херметически и стерилизираме 25 мин.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало