Кулинарни рецепти » Дунавска салата

 Дунавска салата

Продукти:

• 4.5 кг червена “Капия”
• 2 кг зелени доматчета
• 1.5 кг запарени моркови
• 700 г лук
• 200 г сол

За всеки буркан от 800 мл:

• 60-70 мл оцет
• 50 мл олио
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 парче дафинов лист

Начин на приготвяне:

Измитите и изчистени от семките чушки нарязваме на ивички с дължина 1.5 см. Зелените домати нарязваме на шайбички с дебелина 0.5 см. Почистваме морковите, нарязваме ги на кръгчета и ги попарваме с вряла вода за 5-6 мин. Отцеждаме ги и ги обливаме със студена. Лука нарязваме на филийки.

Смесваме зеленчуците и ги посоляваме. Объркваме ги хубаво, насипваме ги в буркани, на чието дъно сме сложили изброените продукти, затваряме херметически и стерилизираме 25 мин.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало