Кулинарни рецепти » Спагети по сечуански

 Спагети по сечуански
/Китай/

Продукти: (за 4 порции)

· 300 г тънки и къси спагети
· 200 г бяло пилешко месо, сварено, нарязано на парченца и изпържено в зехтин или масло
· 50 г печено кашу

За соса:

· 4 малки главички лук
· 2 скилидки чесън
· 30 г пресен кориандър
· 30 мл фъстъчено масло
· 30 мл сладък сос “Чили” /сладък кетчуп/
· 15 мл соев сос
· 15 мл шери
· 15 мл сусамено олио
· 30 мл зехтин
· 30 мл пилешки бульон или вода
· 10 препечени пуканки

Начин на приготвяне:

Сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода, като внимаваме да не се разварят. Отцеждаме ги в гевгир и ги измиваме със студена вода.

Смесваме в купа нарязаните на ситно зеленчуци, както и останалите съставки за соса. Леко загряваме соса, без да му позволяваме да заври, объркваме спагетите с този сос, разпределяме ги по чиниите и ги гарнираме с изпържените до поруменяване пилешки хапки, с пуканките и с кашуто. Сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало