Продукти: (за 4 порции)
· 300 г тънки и къси спагети
· 200 г бяло пилешко месо, сварено, нарязано на парченца и изпържено в зехтин или масло
· 50 г печено кашу
За соса:
· 4 малки главички лук
· 2 скилидки чесън
· 30 г пресен кориандър
· 30 мл фъстъчено масло
· 30 мл сладък сос “Чили” /сладък кетчуп/
· 15 мл соев сос
· 15 мл шери
· 15 мл сусамено олио
· 30 мл зехтин
· 30 мл пилешки бульон или вода
· 10 препечени пуканки
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в 1 л подсолена вода, като внимаваме да не се разварят. Отцеждаме ги в гевгир и ги измиваме със студена вода.
Смесваме в купа нарязаните на ситно зеленчуци, както и останалите съставки за соса. Леко загряваме соса, без да му позволяваме да заври, объркваме спагетите с този сос, разпределяме ги по чиниите и ги гарнираме с изпържените до поруменяване пилешки хапки, с пуканките и с кашуто. Сервираме веднага.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...