Кулинарни рецепти » Сицилиански крюшон

 Сицилиански крюшон

Продукти: (за 10-12 чаши)

• 1 кг ябълки /или круши/
• 1 кг плодов сок
• сокът от 1 лимон
• 200 г захар
• 1 л газирана вода

Начин на приготвяне:

Обелваме плодовете и ги нарязваме на кубчета. Нареждаме парченцата в специален съд за крюшон, като между пластовете поръсваме захарта.

Изстудяваме 1-2 часа, след което прибавяме плодовия и лимоновия сок, газираната вода и кубчета лед. Внимателно разбъркваме и разливаме напитката в стъклени чаши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало