Продукти: (за 1 чаша)
• 30 г шипково брашно
• 100 г къпини
• 3 жълтъка
• 20 г сметана
• 50 г мед
• 30 г лешници
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците на гладък крем с меда и със сметаната. Прибавяме шипковото брашно, размито на рядка каша, намачканите къпини и смлените лешници. Добавяме 100 мл вода. Разбъркваме добре.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...