Продукти: (за 1 чаша)
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. фъстъчено масло
• 1 щипка канела
• 1 карамфилче
• 1 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
Загряваме млякото заедно с карамфилчето и канелата и варим 3-4 минути. Прецеждаме и прибавяме меда и фъстъченото масло. Разбъркваме добре и наливаме в чаша.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...