Кулинарни рецепти » Торта с готово руло

 Торта с готово руло

Продукти:

• 1 готово руло
• 125 г шоколад
• 3 с.л. сметана

За крема:

• 250 г шоколад
• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.л. кафе

Начин на приготвяне:

Начупваме шоколада на парчета, разтопяваме го на водна баня и го смесваме със сметаната. Развиваме рулото, отстраняваме неравните краища, намазваме го с разтопения шоколад и отново го завиваме. Оставяме го на хладно да стегне.

Отделно разтопяваме шоколада за крема на водна баня с малко вода. Разбиваме размекнатото масло и прибавяме един по един жълтъците, а след това захарта, разтопения шоколад и кафето. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Нарязваме рулото на кръгчета с дебелина 5-6 мм и покриваме дъното и стените на разглобяема тортена форма. В кухината изливаме крема и покриваме отгоре с кръгчета от рулото. Оставяме тортата в хладилника, за да стегне, а след това я освобождаваме от формата.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало