Продукти:
• 1 готово руло
• 125 г шоколад
• 3 с.л. сметана
За крема:
• 250 г шоколад
• 1 пакетче краве масло
• 100 г пудра захар
• 3 яйца
• 1 ч.л. кафе
Начин на приготвяне:
Начупваме шоколада на парчета, разтопяваме го на водна баня и го смесваме със сметаната. Развиваме рулото, отстраняваме неравните краища, намазваме го с разтопения шоколад и отново го завиваме. Оставяме го на хладно да стегне.
Отделно разтопяваме шоколада за крема на водна баня с малко вода. Разбиваме размекнатото масло и прибавяме един по един жълтъците, а след това захарта, разтопения шоколад и кафето. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Нарязваме рулото на кръгчета с дебелина 5-6 мм и покриваме дъното и стените на разглобяема тортена форма. В кухината изливаме крема и покриваме отгоре с кръгчета от рулото. Оставяме тортата в хладилника, за да стегне, а след това я освобождаваме от формата.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...