Кулинарни рецепти » Боле с мандарини и портокали

 Боле с мандарини и портокали

Продукти:

• 500 мл газирана вода
• 500 мл сладко червено вино
• 100 мл черешов /ягодов, малинов/ сироп
• 100 мл лимонов сок
• 100 г глюкоза
• 1 с.л. гренадин
• 1 мандарина
• 1 малък портокал
• 4 резена розов грейпфрут
• 1 ч.ч. дребни плодове без костилки /малини, горски ягоди, касис, боровинки/
• кокосови стърготини
• мента, лед

Начин на приготвяне:

Измиваме добре малината и портокала. Обелваме ги и ги нарязваме на кубченца заедно с грейпфрута. Заливаме с прясно отцедения лимонов сок. Оставяме цитрусите да престоят 30 мин на хладно.

Приготвяме смес от останалите продукти без плодчетата. С помощта на миксер разбиваме тази смес на пяна.

Навлажняваме стените на чашите за сервиране, потапяме ръбчетата им в кокосови стърготини и ги оставяме да изсъхнат. След това разпределяме цитрусовата смес по чашите и заливаме с приготвената пяна. Прибавяме кубчета лед и охладените във фризера дребни плодчета. Украсяваме с листенца от мента и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало