Кулинарни рецепти » Корнишони с морска сол

 Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л:

• 3 с.л. морска сол
• 1,5 кг корнишони
• 1 ч.л. синапено семе
• хрян
• сух цвят от копър
• 1 лист от смокиня
• вишневи листа
• 2-3 аспирина

Начин на приготвяне:

Измиваме добре корнишоните и ги подреждаме в буркана, като между тях слагаме смокиновия лист, копър, синапено семе в торбичка от тензух, хряна и вишневи листа. Най-отгоре поръсваме с морската сол и до долната част на отвора на буркана доливаме със студена вода. Можем да направим венче от вишневи клонки и листа и да притиснем отгоре краставичките.

Запечатваме буркана с капачка и ежедневно го обръщаме няколкократно насам-натам, за да размесим подправките и да помогнем на ферментацията. Може да сложим в буркана 2 аспирина. Съхраняваме туршията на прохладно място.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало