Кулинарни рецепти » Корнишони с морска сол

 Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л:

• 3 с.л. морска сол
• 1,5 кг корнишони
• 1 ч.л. синапено семе
• хрян
• сух цвят от копър
• 1 лист от смокиня
• вишневи листа
• 2-3 аспирина

Начин на приготвяне:

Измиваме добре корнишоните и ги подреждаме в буркана, като между тях слагаме смокиновия лист, копър, синапено семе в торбичка от тензух, хряна и вишневи листа. Най-отгоре поръсваме с морската сол и до долната част на отвора на буркана доливаме със студена вода. Можем да направим венче от вишневи клонки и листа и да притиснем отгоре краставичките.

Запечатваме буркана с капачка и ежедневно го обръщаме няколкократно насам-натам, за да размесим подправките и да помогнем на ферментацията. Може да сложим в буркана 2 аспирина. Съхраняваме туршията на прохладно място.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало