Продукти:
• 400 г кори за баница
• 150-200 г сирене
• 4 яйца
• 300 мл газирана вода
• 100 мл олио
• 3-4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
В намаслена тавичка слагаме две кори, като леко ги намачкваме, за да станат къдрави. Отгоре натрошаваме сирене и поръсваме с олио. Отново слагаме кори и отново поръсваме сирене и олио. Завършваме най-отгоре с две кори.
Нарязваме баницата на едри квадрати и я заливаме с яйцата, които сме разбили с газираната вода. Поръсваме с още малко олио и печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Изваждаме готовата баница, напръскваме я с вода, поръсваме със захарта и я покриваме с кърпа за около 15 мин.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...