Продукти:
• 6 големи ябълки
• 200 г пудра захар
• 2 л бяло вино
• 100 мл ром
• 2 бутилки газирана вода
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Поръсваме ги със захарта и 1 к.ч. бяло вино и ги оставяме да престоят 5-6 часа на студено. След това наливаме рома и останалото вино и продължаваме да охлаждаме.
Непосредствено преди поднасяне изваждаме по-голямата част от плода и добавяме газираната вода.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...