Продукти:
• 250 г зрял фасул
• 100 г глава от целина
• 2 моркова
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък целина
• 1 лимон
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. риган
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на средни по големина парчета морковите, целината и лимона, а стръка от целина и лука - на ситно. Изцеждаме сока от лимона.
Слагаме зрелия фасул във вряла вода и го варим 5 минути. Изцеждаме го и го сипваме в съд с чиста вода. Прибавяме главата целина, лука, морковите и олиото. Варим на тих огън, докато зрелият фасул и морковите станат готови.
Прибавяме лимоновия сок, стръка целина, ригана, черния пипер и сол на вкус. Оставяме ястието да ври 5 минути, след което го сваляме от огъня.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...