Продукти:
• 4 филийки по-стар бял хляб
• 60 г краве масло
• 4 доматчета
• 4 тънки резенчета шунка
• суха чубрица
• 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Нареждаме филийките върху решетката на парти-грил и печем, докато хванат лека румена коричка. Изваждаме ги, намазваме ги тънко с масло и пак ги запичаме леко.
Върху всяка филийка подреждаме тънки резенчета домат, така че филийката да се покрие добре, за да не изгорят крайщата й. Пак слагаме в парти-грила и печем, докато доматите поизсъхнат. Поръсваме с чубрицата. Нареждаме резенчетата шунка, отгоре наръсваме с настърган кашкавал и окончателно допичаме до поруменяването на кашкавала.
По желание върху доматения пласт освен шунка може да сложим парченца маслинки.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...