Продукти:
• 4 филийки ръжен или черен (типов) хляб
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 печен и обелен патладжан
• 2 с.л. зехтин
• 1/3 ч.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме чесъна върху препечените филийки хляб и ги редим в чиния. Разбиваме патладжана със зехтин, черен пипер и сол.
Мажем върху всяка филийка и отгоре слагаме сиренето.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...