Кулинарни рецепти » Мариновани яйца

 Мариновани яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 1 глава лук
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. водка
• 4 с.л. захар
• 3-4 зърна карамфил
• 3-4 бахар
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 щипка канела
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10-12 мин в кипяща вода, обелваме ги и ги набождаме на няколко места с вилица. Варим ги още 10 мин във вода, към която сме прибавили ситно нарязаните лук, копър и магданоз, водката, 1 с.л. соев сос, бахара, карамфила, канелата и сол на вкус.

Изваждаме сварените яйца и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме резенчетата ветрилообразно в чинията за сервиране и ги заливаме с останалия соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало