Продукти:
• 6 твърдо сварени яйца
• 100 г шунка
• 100 г гъст сос Бешамел
• 4 с.л. коняк
• 400 г руска салата
• 2 сварени моркова
• 5-6 маслини
• 1 изпечена чушка
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме яйцата и ги нарязваме по дължина на половинки, изваждаме жълтъците и ги размачкваме.
Смиламе шунката с месомелачка. Прибавяме бешамеловия сос, коняка, черен пипер и сол. Разбъркваме добре и прибавяме пасираните жълтъци.
С приготвената смес пълним белтъците. Нареждаме яйцата в чинийки върху канапе от руска салата и украсяваме с клонки от магданоза, изчистените от костилките маслини, нарязаната на ивички чушка и нарязаните на кръгчета моркови.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...