Продукти:
• 600 г картофи
• 8 твърдо сварени яйца
• 300 г течна и 150 г заквасена сметана
• 1 глава лук, 1 маринована краставичка
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка босилек
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на четвъртинки и ги сваряваме в подсолена вода. Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки.
Смесваме двата вида сметана и леко я загряваме.
Нарязваме на ситно лука и краставичката. Отделяме 2-3 стръкчета босилек, а останалите зелени подправки нарязваме на ситно.
Всичко смесваме със сметаната и отново загряваме. Подправяме соса с лимоновия сок, горчицата, сол и черен пипер.
Разрязваме яйцата на половинки. Във всяка чиния слагаме по 4 половинки яйца, сипваме от соса и картофите и украсяваме с листенце босилек.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...