Продукти:
• 1 1/2 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 50 г настърган шоколад
• 50 г изпечени и смлени лешници
• 1 ч.л. бакпулвер
• 3 с.л. прясно мляко
• печени бадеми за украса
За глазурата:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 с.л. какао
• 3 с.л. вряща вода
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме маслото със захарта на крем, постепенно прибавяме разбитите жълтъци, млякото, шоколадът, опечените и смлени лешници, брашното, пресято с бакпулвера, и разбитите на сняг белтъци. Изсипваме в предварително намаслена дълга набраздена форма и печем в умерена фурна.
Приготвяме глазура от пудрата захар и какаото, които смесваме, заливаме с врящата вода и разбъркваме добре. Намазваме с приготвената глазура изпечения и изстинал кейк. Отгоре украсяваме по дължина с опечени, обелени и нарязани бадеми.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...