Кулинарни рецепти » Мед от глухарчета

 Мед от глухарчета

Начин на приготвяне:

Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се оставят да пренощуват в съда, в който са варени.

На следващия ден се прецеждат през цедка, цветовете се изстискват, изсипва се 1 кг захар, слага се 1 малък лимон, нарязан на парчета (заедно с кората, но без семките), и течността се оставя на слаб котлон да се изпарява, без да ври. Сиропът не трябва да става много гъст – да е като втечнен мед.

ВНИМАНИЕ! Цветовете трябва да са брани от екологично чиста поляна, която е далеч от шосета, строежи и други замърсители.

Автор: Невена Георгиева

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало