Кулинарни рецепти » Рибен кеат

 Рибен кеат

Продукти: (за 2-3 порции)

• 1 риба /около 750-800 г/
• 1 лимон
• 30 г краве масло
• 25 г калофер
• 40 г орехови трохи
• 75 г орехови ядки
• 150 г лук
• орехови листа
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме рибата със сол и черен пипер и пълним със смес от хлебните трохи, дребно нарязания лук, счуканите орехи и калофера. Отгоре намазваме с малко масло, загъваме в пергаментова хартия, а след това в орехови листа, които замазваме с кал или глина.

Така приготвената риба слагаме върху предварително нагорещена плоча, която затрупваме с пепел и жарава. Задушаваме 2-3 часа.
След това изваждаме, внимателно изчукваме изсъхналата пръст, отстраняваме ореховите листа, разгъваме хартията и поднасяме рибата поднася топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало