Кулинарни рецепти » Шаран на фурна със заливка

 Шаран на фурна със заливка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 шаран без главата
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. олио
• 4 глави лук
• 2 моркова
• половин глава целина
• 4-5 домата
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 лимон
• 2-3 яйца
• 1 глава чесън
• 1-2 с.л. магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме шарана със сол и го слагаме в тавичка.

В тенджера загряваме олиото заедно с маслото и последователно задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета целина и моркови, обелените и настъргани домати. Накрая прибавяме 1 с.л. препечено брашно, запържваме и него и сипваме размитото в 1 к.ч. топла вода доматено пюре. Посоляваме на вкус, разбъркваме и изсипваме сместа в тавата при рибата.

Отгоре нареждаме нарязания на парченца лимон и печем в умерена фурна. След 20 мин заливаме с яйцата, които сме разбили със счукания чесън и 1 с.л. брашно. Печем още 10 мин. Поднасяме шарана поръсен със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало