Кулинарни рецепти » Сардини по гръцки

 Сардини по гръцки

Продукти: (за 2 порции)

• 6 по-дребни сардини
• 5 домата
• 1 глава лук
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Заливаме с виното и оставяме на огъня, докато изври 2/3 от течността. Прибавяме обелените и настъргани домати. Подправяме на вкус със сол и черен пипер и оставяме сместа да ври, докато получим гъстотата на пюре.

Изсипваме пюрето в малка тавичка и нареждаме отгоре сардините. Поръсваме със счуканата галета и останалото олио и печем 10 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало