Продукти: (за 1-2 порции)
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 ябълка
• 2 картофа
• 1-2 гъби
• 2 с.л. грах
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 с.л. гроздов сок
• вино или гореща вода
• 5-6 с.л. галета
• 1 филия бял хляб
• 2 яйца
• доматено пюре
• черен пипер, сол
За палачинково тесто:
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• кисело мляко или вода
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и леко го запържваме в олиото. Прибавяме граха и ситно нарязаните гъби, картофи и ябълка и задушаваме. По време на задушаването наливаме виното. Когато зеленчуците омекнат, прибавяме накиснатия във вода хляб, единия жълтък, доматено пюре, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме сместа много добре и ако е рядка, добавяме трохи от сух хляб.
Отделно от палачинковото тесто изпържваме 2 палачинки. Разпределяме по равно върху тях приготвената плънка, прегъваме ги на две, панираме последователно в разбитите 1 яйце и 1 белтък и в галетата и ги изпържваме от двете страни до златисто оцветяване. Поднасяме шницелите студени със салата според сезона.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...