Продукти: (за 1-2 порции)
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 ябълка
• 2 картофа
• 1-2 гъби
• 2 с.л. грах
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 с.л. гроздов сок
• вино или гореща вода
• 5-6 с.л. галета
• 1 филия бял хляб
• 2 яйца
• доматено пюре
• черен пипер, сол
За палачинково тесто:
• 1 яйце
• 2-3 с.л. брашно
• кисело мляко или вода
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме ситно лука и леко го запържваме в олиото. Прибавяме граха и ситно нарязаните гъби, картофи и ябълка и задушаваме. По време на задушаването наливаме виното. Когато зеленчуците омекнат, прибавяме накиснатия във вода хляб, единия жълтък, доматено пюре, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме сместа много добре и ако е рядка, добавяме трохи от сух хляб.
Отделно от палачинковото тесто изпържваме 2 палачинки. Разпределяме по равно върху тях приготвената плънка, прегъваме ги на две, панираме последователно в разбитите 1 яйце и 1 белтък и в галетата и ги изпържваме от двете страни до златисто оцветяване. Поднасяме шницелите студени със салата според сезона.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...