Продукти:
• 10 кг червени чушки
• 2 кг моркови
• 1 голяма бяла зелка
• 1-2 глави чесън
• 1 л оцет
• 1 ч.ч. олио
• 500 г захар
• 500 г сол
• листа от целина
• магданоз
• черен пипер
• бахар
Начин на приготвяне:
Изчистваме чушките, измиваме ги и ги овалваме в смес от захар и сол. Оставяме ги една нощ изправени с отворите надолу.
На другия ден отливаме отделения сок, прибавяме към него олиото, оцета, подправките и останалата захар и сол, възвираме на огъня и бланшираме чушките в тази смес, колкото да променят цвета си.
Изваждаме чушките и потапяме нарязаното на ивички зеле и нарязаните на тънки кръгчета моркови, колкото да се осолят.
Нареждаме чушките в буркани, като между редовете слагаме чесън, зеле, морковчета, листа от целина и магданоз. Заливаме с маринатата, затваряме и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...