Кулинарни рецепти » Самун от месо

 Самун от месо

Продукти:

• 500 г кайма /смес/
• 150 г бекон
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. галета
• босилек
• мащерка
• джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги изпържваме в сгорещеното олио до златисто оцветяване. Прибавяме ги към каймата. Прибавяме също така 1 яйце, ситно нарязаните ароматни треви, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме и оформяме от сместа “самун”, който слагаме в тавичка за печене. Намазваме с другото яйце, поръсваме с галетата, покриваме с нарязания на тънки филийки бекон и изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало