Продукти:
• 500 г кайма /смес/
• 150 г бекон
• 2 яйца
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 с.л. галета
• босилек
• мащерка
• джоджен
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и лука и ги изпържваме в сгорещеното олио до златисто оцветяване. Прибавяме ги към каймата. Прибавяме също така 1 яйце, ситно нарязаните ароматни треви, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме и оформяме от сместа “самун”, който слагаме в тавичка за печене. Намазваме с другото яйце, поръсваме с галетата, покриваме с нарязания на тънки филийки бекон и изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...