Кулинарни рецепти » Баклава ХАЧО

 Баклава ХАЧО

Продукти:

• 800 г кори (фини)
• 350 г краве масло
• 4 ч.ч. смлени орехи
• 1 пакетче канела

За сиропа:

• 900 мл вода
• 800 г захар
• 1 лимон

Начин на приготвяне:

Предварително кипваме сиропа и варим около 10 минути, сред което го сваляме от огъня, прибавяме сока от половин лимон и оставяме да изстине (сиропа трябва да бъде хладък). Разтопяваме маслото.

В тавичка редим корите, като всяка кора мажем с масло, а между всеки две кори ръсим орехи и канела (предварително разбъркани) без да натискаме корите. Леко зачервяваме мазнината, която ни остане и я поръсваме върху баклавата. Режем на ромбчета и печем в умерена фурна до бледо розово.

След изпичането изчакваме около 10 минути баклавата да се отвърне и още гореща я заливаме със сиропа и покриваме с алуминиево фолио. После я оставяме да изстине и да поеме сиропа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало