Продукти:
• 4 кг патладжани
• 300 г лук
• 300 г моркови
• 300 г целина
• 3-4 по-едри глави чесън
• клончета целина
За саламурата:
• 1,5 л оцет
• 2 л вода
• 3 к.ч. сол
• 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Отрязваме дръжките на патладжаните и ги цепваме на кръст, без да ги разполовяваме. Леко ги солим и притискаме с лъжичка меката част, за да си пуснат горчивия сок. След 30 мин отцеждаме и ги пускаме да се бланшират във вряща подсолена вода 10-15 мин. Отцеждаме и оставяме да изстинат.
Настъргваме морковите, лука нарязваме на тънки филийки, а целината и чесъна наситняваме. Объркваме сместа, посоляваме и леко претриваме с ръце.
Пълним патладжаните с тази смес, превръзваме ги с клонче целина, нареждаме ги в подходящ съд и заливаме с приготвената от изброените продукти и изстинала марината.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...