Кулинарни рецепти » Лангиди

 Лангиди

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 2-3 яйца
• 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото и при непрекъснато бъркане прибавяме брашното заедно със содата и солта. Продължаваме да бъркаме енергично, докато получим хомогенна гъста каша.

С помощта на малък черпак гребваме от сместа и изсипваме в сгорещеното масло. Изпържваме лангидите от двете страни, като внимаваме да не ги надупчим с вилицата.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало