Кулинарни рецепти » Кисели краставички

 Кисели краставички

Продукти за 2 буркана от 3 литра:

• 5 кг краставички
• 8 с.л. сол
• сух копър
• 16 аспирина

Начин на приготвяне:

Нареждаме краставичките плътно в буркана заедно с копъра. Във всеки буркан слагаме по 4 с.л. сол, 8 счукани аспирина и доливаме с вода.

Претакаме краставичките 1 седмица, след което ги съхраняваме на хладно и тъмно. Отгоре трябва да оставим 1 пръст саламура или да налеем олио.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало