Продукти:
• 500 г кайма
• 3-4 с.л. олио
• 3-4 големи патладжана
• 2 глави лук
• 3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 100 г кашкавал
• 1 връзка магданоз
• чубрица
• индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните, нарязваме ги на филийки, посоляваме и оставаме да се отцеди горчивината им.
Задушаваме в олиото отцедените филии патладжан, изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и доматите. Прибавяме каймата и също я позапържваме. Подправяме с чубрицата, магданоза и настъргано индийско орехче.
В намазнена тавичка редуваме пласт патладжани и пласт от задушената кайма, после пак патладжани и пак кайма, като завършваме с патладжани. Заливаме мусаката с виното и я печем във фурната.
Малко преди да е готова, я заливаме с разбърканите с киселото мляко яйца, содата и брашното.Отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Връщаме мусаката във фурната да се запече.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...