Кулинарни рецепти » Смесена туршия с хрян

 Смесена туршия с хрян

Продукти:

• 1 кг остри сладки чушки
• 1 кг чушки „Капия”
• 3,5 кг малки червени камби
• 1 кг чушки върхари
• 1 кг дребен лук
• 4 кг карфиол
• 1 кг корнишони
• 4 кг червено зеле
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг хрян

За саламурата:

• 2 л оцет
• 1,2 кг сол
• 20 л вода
• 2-3 дафинови листа
• зърна черен пипер и бахар

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелките на дребно, а карфиола накъсваме на розички. Попарваме и обелваме лукчетата. С игла набождаме тук-там чушките, без да махаме семето. Нарязваме по-големите морковите на парчета.

Нареждаме зеленчуците в голям съд и ги заливаме със сварената, прецедена и изстинала саламура. След 2-3 дни започваме да претакаме. Претакането продължава 2 седмици и се прави поне 7-8 пъти.

Съхраняваме туршията на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало