Кулинарни рецепти » Руски краставички

 Руски краставички

Продукти:

• 5 кг корнишони
• 1 пакетче черен пипер на зърна
• стръкове сух копър
• 2-3 по-едри глави чесън

За маринатата:

• на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол
• на всеки буркан от 800 мл - 1 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

Подрязваме краставичките в двата края и ги накисваме за 1 час в студена вода. Възвираме на котлона две тенджери – едната с чиста, а другата с подсолена вода.

Отцеждаме краставичките от студената вода и ги нареждаме плътно една до друга във вертикално положение в бурканите. Заливаме ги с врялата чиста вода, похлупваме с капачките, без да ги затваряме и бланшираме 5 мин.

Изливаме водата, сипваме на дъното оцета, а между краставичките слагаме съцветия копър и нарязан на филийки чесън и заливаме с врялата саламура.

Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с капачките надолу за 1 нощ. Прибираме на сухо и студено място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало