Кулинарни рецепти » Медена пита

 Медена пита

Продукти:
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. мед
• 1 к.ч. смлени орехи
• 1 к.ч. нарязани орехи
• 300 мл вода
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

Възвираме водата заедно със захарта и меда. Отстраняваме от огъня и оставяме сместа да изстине. При непрекъснато бъркане прибавяме орехите, брашното, пресято със содата, и канелата.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовата пита да изстине и я поръсваме с пудра захар.

Автор: Маргарита Димитрова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало