Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 1/2 ч.ч. олио
• мая колкото кибритена кутия
• 2 с.л. захар
• 1 с.л. сол
• 2 яйца
• брашно около 1 кг
За плънката:
• 1 кг кайма
• 2 средно големи глави лук
• 200 г гъби
• 10-15 маслинки (обезкостени и нарязани на парченца)
• 150-200 г топено сирене или кашкавал
• 1/2 к.ч. ориз
Начин на приготвяне:
Предварително правим плънката, като задушаваме лука с каймата, добавяме гъбите и ориза и готвим, докато се сварят и останат на мазнина. Сваляме от огъня и когато сместа се поохлади, добавяме обезкостените и нарязани на парченца маслини и кашкавала (топеното сирене), настърган на едро ренде.
Замесваме меко тесто от изброените продукти и без да втасва го разделяме на 3 равни части. Плънката също разделяме на 3 равни части. Точим поотделно, слагаме плънката и навиваме на руло.
Поставяме трите рула в тава, намазана с олио на разстояние едно от друго, като края им трябва да бъде отдолу, за да не се развият рулата. Оставяме да втасат много добре с плънката и след това печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...