Продукти:
• 500 г брашно
• 4 яйца
• 150 г краве масло
• 150 г захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 щипка счукан кардамон
• 1 щипка счукан карамфил
• настърганата кора от 1 лимон
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна яйцата със захарта. Прибавяме настърганата лимонена кора, кардамона, карамфила и солта. Разбъркваме и постепенно сипваме пресятото с бакпулвера брашно, а след това – разтопеното и охладено масло.
Объркваме добре и с помощта на лъжица оформяме малки топчета, които изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме ги върху салфетка, за да се отцедят, и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...