Кулинарни рецепти » Калоферски сладки

 Калоферски сладки

Продукти:

• 500 г брашно
• 4 яйца
• 150 г краве масло
• 150 г захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 щипка счукан кардамон
• 1 щипка счукан карамфил
• настърганата кора от 1 лимон
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме на пяна яйцата със захарта. Прибавяме настърганата лимонена кора, кардамона, карамфила и солта. Разбъркваме и постепенно сипваме пресятото с бакпулвера брашно, а след това – разтопеното и охладено масло.

Объркваме добре и с помощта на лъжица оформяме малки топчета, които изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме ги върху салфетка, за да се отцедят, и поръсваме с пудра захар.

Автор: Донка Петкова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало