Продукти:
• 2 пакета готово бутер тесто
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. смлени бадемови ядки
• 1 яйце и 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Натрошаваме шоколада и го разтопяваме в горещото мляко. Прибавяме яйцето, което сме разбили заедно със захарта и варим на тих огън при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстине и прибавяме смлените бадеми.
Разстиламе единия пакет тесто и разпределяме отгоре плънката като оставяме по краищата непокрита ивица, широка около 2 см. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите ивици. Покриваме отгоре с второто тесто и притискаме краищата, за да залепнат.
Намазваме отгоре питата с разбитото яйце и печем първите 10 мин при температура 240°С, а след това допичаме още 20 мин при температура 200°С. Сервираме питата студена.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...