Кулинарни рецепти » Шоколадова пита

 Шоколадова пита

Продукти:

• 2 пакета готово бутер тесто
• 100 г шоколад
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. смлени бадемови ядки
• 1 яйце и 1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

Натрошаваме шоколада и го разтопяваме в горещото мляко. Прибавяме яйцето, което сме разбили заедно със захарта и варим на тих огън при непрекъснато бъркане. Когато сместа се сгъсти, отстраняваме от огъня, изчакваме да изстине и прибавяме смлените бадеми.

Разстиламе единия пакет тесто и разпределяме отгоре плънката като оставяме по краищата непокрита ивица, широка около 2 см. Разбиваме жълтъка с 1 с.л. вода и намазваме с него непокритите ивици. Покриваме отгоре с второто тесто и притискаме краищата, за да залепнат.

Намазваме отгоре питата с разбитото яйце и печем първите 10 мин при температура 240°С, а след това допичаме още 20 мин при температура 200°С. Сервираме питата студена.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало