Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг тиква
• 1 глава лук
• 1 к.ч. зехтин
• 6 ч.ч. зеленчуков бульон
• 50 г белени тиквени семки
• индийско орехче, бахар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запичаме семките в сух тиган. Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от мазнината. Добавяме тиквата и също я запържваме. Наливаме горещия бульон и варим, докато тиквата омекне.
Изчакваме супата да поизстине и пасираме. Подправяме със сол, черен пипер, смлян бахар и настъргано индийско орехче. Загряваме отново на огъня, без да кипваме.
Разливаме готовата супа по чиниите, прибавяме печените семки и поръсваме с останалия зехтин.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...