Кулинарни рецепти » Супа от телешки мозък

 Супа от телешки мозък

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 телешки мозък
• 2-3 моркова
• половин глава целина
• 4-5 с.л. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. гъби
• 2 яйца
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едро магданозените корени, морковите и целината и ги сваряваме в 6-7 ч.ч. подсолена вода.

Прецеждаме бульона и в него сваряваме телешкия мозък, който предварително сме почистили от ципите. Докато е още горещ, го претриваме през цедка.

Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в сгорещеното масло, докато омекнат. Смесваме ги с пюрето от мозъка, подправяме с малко черен пипер и изсипваме в бульона. Варим още 5-6 мин на умерен огън. Подправяме готовата супа с яйцата и лимонов сок на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало