Продукти:
• 75 г краве масло
• 350 г брашно
• 6 яйца
• 1 ч.л. захар
• 1 л олио
• 3 ч.ч. вода
За сиропа:
• 1 кг захар
• 500 мл вода
• лимонена киселина
• ванилия
Начин на приготвяне:
Наливаме водата в дълбок съд и когато заври, пускаме маслото и малко сол. Бавно сипваме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица, докато се образува топка и сместа започне да се отделя от стените на съда.
Бъркаме тестото така около 15 мин, след което го изваждаме и го слагаме в тава. Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме горещото тесто така, че да поеме яйцата.
В отделна тенджера или фритюрник загряваме олиото. С намаслени ръце откъсваме малки топчета от тестото, в средата на които правим малка дупка. Пускаме ги в горещото олио и ги пържим, докато порозовеят от всички страни. Нареждаме готовите сладки в подходящ съд.
Приготвяме гъст сироп от захарта и водата и слагаме в него по-малко лимонена киселина и ванилия. Заливаме сладките с приготвения захарен сироп, като спазваме правилото, че с горещ сироп се заливат студени сладки и обратно – горещи сладки се заливат със студен сироп.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...