Кулинарни рецепти » Кайкана каша

 Кайкана каша

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. препечено брашно
• 1 глава лук
• 1-2 к.ч. олио
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината и малко вода. Щом поомекне, го прехвърляме в друг съд заедно с част от мазнината.

В останалата мазнина сипваме брашното и при непрекъснато бъркане сипваме по малко хладка вода, докато получим гъста и гладка каша. Посоляваме и варим 5-6 минути.

После връщаме лука и поръсваме червения пипер. Прибавяме разбитото яйце и при непрекъснато бъркане държим кашата на огъня, докато яйцето стегне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало