Начин на приготвяне:
Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд.
Затопляме на котлона около 3 минути 100 мл течна сметана, прибавяме 150 г смлени орехи, 75 г мед, 1 щипка канела и отцедените стафиди. Оставяме сместа да се охлади, после прибавяме половината от сиропа, останал от стафидите.
От готово мнoгoлистно тесто (500 г) изрязваме с подходяща чаша 4 кръга. Разпределяме плодовата смес в центъра на всеки кръг и загъваме двете страни една върху друга. Притискаме леко с вилица краищата на тестото, докато залепне.
Нареждаме баничките в тавичка, покрита с хартия за печене, намазваме ги отгоре с 1 яйце, разбито с 1 с. л. мляко. Печем ги 25 минути във фурна, загрята до 200 градуса. Сервираме баничките охладени.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...