Кулинарни рецепти » Телешко с кисели краставички

 Телешко с кисели краставички

Продукти:

• 600 г обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. доматено пюре
• 50 мл бульон
• 70 мл сухо бяло вино
• 3 кисели краставички
• 1 връзка магданоз
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Наситняваме лука, а моркова нарязваме на сламки. Загряваме олиото и пържим в него лука 2-3 мин. Добавяме моркова и пържим още 5 мин. Слагаме и месото, разбъркваме и пържим 6-7 мин.

Смесваме доматеното пюре с бульона и го сипваме при зеленчуците и месото. Задушаваме под похлупак на тих огън още 10 мин. Прибавяме нарязаните на тънки сламки краставички, разбъркваме, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме още 10 мин.

Наситняваме магданоза. 1/3 от него прибавяме към месото и задушаваме 3 мин. Готовото ястие поръсваме с останалия магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало