Продукти:
• 180 г бадемови ядки
• 140 г галета от кифли
• 140 г краве масло
• 180 г пудра захар
• 6 яйца
• настърганата кора и сокът от 1 лимон
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Запичаме бадемовите ядки, нарязваме ги на ситно и ги смесваме с галетата. Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно със захарта и жълтъците. Прибавяме смесените с галетата бадемови ядки, ванилията, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Накрая прибавяме и разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и варим около 1 час на водна баня. Изчакваме готовия пудинг да се охлади и го обръщаме в подходящ съд за сервиране. Преди да го поднесем заливаме с плодов сироп по избор или със силно подсладено и ароматизирано с ванилия прясно мляко.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...