Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул с печени чушки

 Салата от зрял фасул с печени чушки

Продукти:

• 400 г сварен бял фасул
• 3 печени червени пиперки
• 3-4 стръка целина (без листата)
• 1 връзка зелен лук
• 50 г кашу

За заливката:

• 5 с.л. зехтин
• 3 с.л. ябълков оцет
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 с.л. ситно нарязан риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме стръковете целина на малки парчета и ги смесваме с нарязаните печени чушки, отцедения фасул и нарязания на ивички лук.

Отделно смесваме продуктите за заливката и разбиваме много добре. Заливаме салатата с тази смес и я оставяме 10-15 мин да поема ароматите.

Накрая поръсваме с натрошеното кашу, украсяваме с листа от целина и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало