Продукти:
• 700 г моркови
• 3 портокала
• 1 лимон
• 2 с. л. зехтин
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме морковите, портокалите и лимона. Изстискваме единия портокал и лимона и разбиваме получения сок със зехтина. С получената смес заливаме настърганите моркови, прибавяме солта и черния пипер и разбъркваме.
Обелваме втория портокал, махаме ципите и го нарязваме на кубчета (оставяме няколко цели резени за украса). Прибавяме портокаловите кубчета към салатата, а отгоре украсяваме с целите резени.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...