Продукти:
• 8 яйца
• 70 г смлени орехови ядки
• 2 с.л. брашно
• 100 г кристална захар
• 1 с.л. какао
• 1-2 пакетчета бишкоти
• 1 ч.л. ром
• 1 пакетче краве масло
• 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Отделяме 3 яйца за крема и разбиваме жълтъците на останалите с половината от кристалната захар, докато побелеят. Прибавяме какаото, смлените орехови ядки, брашното и белтъците, които сме разбили на сняг с останалата захар. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в тавичка, покрита с намаслена бяла хартия. Печем в умерена фурна.
Разбиваме отделените яйца за крема заедно с пудрата захар, докато побелеят. Отделно разбиваме маслото и постепенно го смесваме с разбитите яйца. Намазваме изстиналия блат с част от крема и отгоре нареждаме две по две напръсканите с ром бишкоти.
С помощта на кърпа внимателно навиваме блата на руло. Отгоре намазваме с останалия крем и поръсваме с настърган шоколад или с шоколадови пръчици.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...