Кулинарни рецепти » Пудинг от кестени

 Пудинг от кестени

Продукти:

• 500 г кестени
• 500 мл прясно мляко
• 100 г захар
• 2 ванилия
• 3 яйца
• 1 с.л. краве масло
• 1 к.ч. нарязани бадеми
• 4-5 с.л. мармалад
• 1-2 с.л. коняк
• захар с ванилия за поръсване

Начин на приготвяне:

Обелваме кестените и ги варим до омекване. Леко обелваме вътрешната им кафява люспа, докато са още топли. Така приготвени ги сварявани с млякото, захарта и ванилията. Пресоваме ги и кипваме полученото пюре с маслото. Щом се охлади, прибавяме един по един жълтъците, а след тях и разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме леко сместа и я изсипваме в намаслена форма. Варим пудинга на водна баня. Намазваме готовия пудинг с мармалада, разреден с коняка, поръсваме със ситно нарязаните и леко запечени бадеми и със пресята с ванилия пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало