Продукти:
• 200 г едрозърнест ориз
• 2 глави лук
• 6 с.л. краве масло
• 250 мл бяло вино
• 600 мл месен бульон
• 100 г бекон
• 300 г гъби
• 4 домата
• 6 с.л. ситно нарязан магданоз
• 150 мл сметана
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в 4 с.л. от мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и също го запържваме. Сипваме виното и оставяме сместа да поври без капак.
После наливаме половината от бульона и продължаваме да готвим на умерен огън, като периодично разбъркваме и наливаме по малко от останалия бульон. Оризът е готов след 15-20 мин. Тогава посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме бекона на малки кубчета и го пържим в останалата мазнина. Добавяме нарязаните гъби, а след малко – обелените и ситно нарязани домати. Накрая сипваме наситнения магданоз и сметаната и задушаваме още 5-6 мин.
Сипваме готовия сос при ориза, разбъркваме и поднасяме.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...