Кулинарни рецепти » Кисело-сладка леща

 Кисело-сладка леща

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 ч.ч. леща
• 1 глава целина с листата
• 2 глави лук
• 100 г сланина
• 5 с.л. брашно
• 2 кубчета зеленчуков бульон
• 3 с.л. оцет
• 1 к.ч. захарен сироп, приготвен от 1/2 к.ч. захар и 1/2 к.ч. вода
• 200 г кисели краставички
• 1 глава чесън
• 2 с.л. краве масло
• 2-3 ябълки или круши
• червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме целината, обелваме я и я нарязваме на кубчета, а стеблата и листата - на ситно. Наситняваме лука и чесъна. Сваряваме тези зеленчуци заедно с изчистената и измита леща в подсолена вода и ги отцеждаме.

Сгорещяваме мазнината и слагаме в нея брашното. Бъркаме и наливаме разтвореното в 300 мл вода 1 кубче бульон. В този гладък сос слагаме захарния сироп и оцета, прибавяме сварената леща и посоляваме.

Гарнираме ястието с кубчета изпържена сланина, наситнени краставички и задушени в бульона от второто купче круши или ябълки.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало